Terug van Vakantie en Verbaasd: De wonderen van de Politiek

0
Terug van Vakantie en Verbaasd: De wonderen van de Politiek
Terug van Vakantie en Verbaasd: De wonderen van de Politiek

Hallo allemaal,

Het is Marjolein hier, vers en uitgerust na een heerlijke vakantie. En geloof het of niet: ik had mijn laptop niet bij me! Ja, echt waar. Ik wilde even helemaal loskomen van alle hectiek, nieuwsstromen en sociale media. Ik ben nu weer vol energie en een vat vol nieuwe ideeën!

Maar jongens, wat is er veel gebeurd terwijl ik even niet oplette! Pieter Omtzigt heeft een nieuwe partij opgericht en, houd je vast, die staat bovenaan in de peilingen zonder enige vorm van campagnevoering. Daar kunnen veel politici nog iets van leren, nietwaar? Alsof dat nog niet spannend genoeg is, doet BBB het ook fantastisch en staat op ruim 10+ zetels. Move over, traditionele partijen, de nieuwe garde komt eraan!

En wat moet ik zeggen over Frans Timmermans? Onze foute milieu kabouter heeft het zowaar geschopt tot lijsttrekker van de PvdA-GroenLinks fractie. Als een groene Phoenix uit de as herrezen, neemt hij zijn partij mee naar 27 zetels. En het CDA? Och, lieve mensen, het ziet er somber uit met slechts 2 zetels in de peilingen. Tijden veranderen!

Wat me wel opvalt, is dat de focus van de aankomende verkiezingen vooral lijkt te liggen op milieu en stikstof. Alsof we niet ook andere belangrijke thema’s hebben, zoals de zorg, die voor de zoveelste keer lijkt te worden vergeten. Beste politici, laten we het evenwicht bewaren. Zonder goede zorg kunnen we die mooie, groene wereld niet bewonderen, toch?

De verkiezingen van 22 november 2023 beloven in ieder geval een interessante strijd te worden. Nieuwe gezichten, oude bekenden en verrassende wendingen; het politieke toneel is boeiender dan ooit. Toch hoop ik dat we de essentiële onderwerpen niet uit het oog verliezen. Milieu is belangrijk, zeker, maar laten we de zorg, migratie en andere belangrijke thema’s niet aan de zijlijn zetten. Er staat veel op het spel.

Dat was het even voor nu. Fijn om weer terug te zijn en ik kan niet wachten om me weer volop in het leven (en ja, ook in de politiek) te storten!

Liefs, Marjolein 🌼