Romige Spaghetti met Verse Tomatensaus

0
Romige Spaghetti met Verse Tomatensaus
Romige Spaghetti met Verse Tomatensaus

Er is iets magisch aan een kom dampende, romige spaghetti overgoten met een heerlijke verse tomatensaus. Dit gerecht is een ware klassieker en kan zowel een alledaagse maaltijd als een indrukwekkend diner zijn. Met dit recept leer je hoe je een smaakvolle en eenvoudige tomatensaus bereidt en deze combineert met perfect gekookte spaghetti. Laat je smaakpapillen genieten van deze heerlijke Italiaanse favoriet!

Ingrediƫnten:

  • 350 gram spaghetti
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 gram rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 ml slagroom
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering (optioneel)
  • Geraspte Parmezaanse kaas ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Bereid de spaghetti voor:
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Voeg de spaghetti toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Giet de spaghetti af, spoel kort af onder koud water en zet apart.
  1. Bereid de verse tomatensaus:
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig en licht goudbruin.
  • Voeg de blokjes tomaten toe, samen met suiker, gedroogde basilicum en gedroogde oregano.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten, zodat de smaken goed mengen en de tomaten zacht worden.
  1. Romige afwerking:
  • Haal de pan van het vuur en pureer de tomatensaus met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie.
  • Plaats de pan terug op het vuur op laag tot middelhoog vuur en voeg de slagroom toe.
  • Roer goed door en laat de saus nog 2-3 minuten zachtjes sudderen tot deze warm is.
  • Proef en pas indien nodig de kruiden aan.
  1. Serveer:
  • Verdeel de gekookte spaghetti over borden of een grote serveerschaal.
  • Schep de romige tomatensaus over de spaghetti.
  • Garneer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas naar wens.
  • Serveer direct en geniet van de heerlijke romige spaghetti met verse tomatensaus!

Opmerking: Je kunt dit recept naar eigen smaak aanpassen door extra ingrediƫnten toe te voegen, zoals gehakt, champignons of paprika. Voel je vrij om te experimenteren en jouw eigen draai aan dit klassieke gerecht te geven. Buon appetito!