Reactie op Kabinet publiceert plan nareizigers dat tot coalitieruzie leidde

0
Reactie op Kabinet publiceert plan nareizigers dat tot coalitieruzie leidde
Reactie op Kabinet publiceert plan nareizigers dat tot coalitieruzie leidde

Bij de verkiezingen straks zal het item gaan over vluchtelingen, die nu een enorm problemen vormen voor Nederland. Dit schrijf ik n.a.v. het artikel Kabinet publiceert plan nareizigers dat tot coalitieruzie leidde. Er wordt niet gekeken naar wat in de Maatschappij leeft en speelt!

Mijn standpunt is, dat we in Nederland geen permanente plaats hebben voor vluchtelingen en dat er een duidelijk beleid en quotum moeten zijn.

Het is van cruciaal belang dat we ons bewust zijn van de beperkte capaciteit en middelen die ons land heeft. We hebben al genoeg interne uitdagingen op het gebied van huisvesting, onderwijs en zorg, en we moeten ervoor zorgen dat we deze problemen adequaat kunnen aanpakken. Door een duidelijk quotum in te stellen, kunnen we onze middelen verstandig en evenwichtig inzetten.

Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat de mensen die we toelaten tot ons land, een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Het is belangrijk om selectief te zijn en te focussen op het aantrekken van migranten en vluchtelingen met relevante vaardigheden en potentieel voor de arbeidsmarkt. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat ze in staat zijn om zelfstandig te voorzien in hun levensonderhoud en actief bij te dragen aan onze samenleving.

Terugkeer naar het land van herkomst zodra de situatie veilig is, is een verantwoordelijk en realistisch beleid. Het biedt de mogelijkheid voor vluchtelingen om hun eigen land weer op te bouwen en een positieve bijdrage te leveren aan de wederopbouw en ontwikkeling ervan. Dit draagt ook bij aan het verminderen van eventuele overbelasting van onze eigen maatschappij en biedt ruimte voor andere mensen in nood die bescherming nodig hebben.

Laten we niet vergeten dat mijn standpunt voortkomt uit de erkenning van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd als een land met beperkte middelen en capaciteit. Het betekent niet dat we onverschillig zijn voor de nood van vluchtelingen, maar eerder dat we een verantwoordelijk en evenwichtig beleid willen voeren dat rekening houdt met zowel de behoeften van vluchtelingen als onze eigen samenleving.