Plan om locaties kinderhartchirurgie te sluiten mag doorgaan!

0
Plan om locaties kinderhartchirurgie te sluiten mag doorgaan!
Plan om locaties kinderhartchirurgie te sluiten mag doorgaan!

Het nieuws over de voorgestelde centralisatie van kinderhartchirurgie is teleurstellend en zorgwekkend. Het is begrijpelijk dat er een streven is naar behoud van hoge kwaliteit in de zorg, maar de impact op patiënten en hun families moet zorgvuldig worden overwogen. Het is cruciaal dat beslissingen in de gezondheidszorg worden genomen met inachtneming van de belangen van alle betrokken partijen, en dat specialistische kennis en ervaringen worden meegewogen in het besluitvormingsproces.

Het verontrustend om te zien dat politieke partijen als D66 soms voorstellen lijken te steunen zonder voldoende dialoog met degenen die direct door de veranderingen worden getroffen. De recente val van het kabinet benadrukt de noodzaak van een meer collaboratieve en luisterende aanpak in de politiek.

Ik wil echter benadrukken dat het belangrijk is om zorgvuldig na te denken over onze stemkeuzes, met name op het gebied van gezondheidszorg. Over generalisatie en polarisatie zijn niet bevorderlijk voor constructieve discussie en kunnen het zorglandschap op de lange termijn meer kwaad dan goed doen. Laten we hopen op een oplossing die zowel de kwaliteit van de zorg waarborgt als de toegankelijkheid ervan voor alle patiënten.

Stem straks dus niet op D’66, als de zorg je lief is!!!

Zie ook:

  1. Bezorgdheid Over Reorganisatie Kinderhartchirurgie: – Worldbuilding Blog
  2. Plan om locaties kinderhartchirurgie te sluiten mag doorgaan (nos.nl)